Välkommen till Pellinge Maskinservice Ab
- för ett tryggare och säkrare båtliv -

Vi vill börja med att tacka våra kunder för det gångna året och för förtroendet Ni visat oss. Verksamheten har nästan fördubblats och det är trevligt att se att så många valt att använda sig av våra tjänster. Vi har haft mycket trevliga och nöjda kunder, vilket är det bästa tacket för den satsning vi gjort. Vår målsättning är att ständigt utveckla vår kompetens, våra verktyg och våra utrymmen för att kunna ge Er en ännu bättre service samt ett tryggare och smidigare båtliv.

Auktoriserad märkesservice

Vi kan erbjuda auktoriserad märkesservice på YAMAHA, SUZUKI, HONDA, MERCURY, MARINER, JOHNSSON, EVINRUDE, SELVA och WALLAS . Nytt för säsongen 2008 var att vi blev auktoriserad service för HONDA. 2006 var att vi inlett ett samarbete med Suzuki och har auktoriserad service.

Endast utombordare

Vi har specialicerat oss på utombordsmotorer och servar inte mera inombordare, gräsklippare, motorsågar eller andra maskiner.

Gällande inombordare nära oss ber vi Er kontakat våra samarbetspartner. Vi rekommenderar Ednäs Varv, Techman eller Emsalö Båtupplag. Specialister på motorsågar, gräsklippare, snöscotrar, fyrahjulingar är Flexo-Power i Borgå. Honda fyrahjulingar servar Motorbike Avel Ky.

Historia

Pellinge Maskinservice grundades 1987 av Per-Gunnar Fagerholm och Erik Hultqvist som tillsammans drev bolaget fram till deras pension 2004. I maj köpte Frese Gustafson och Jan Englund verksamheten och slog ihop den med Båtservice F.Gustafson. Samtidigt gjordes en storsatsning för att anpassa kunskap, utrymmen, och utrustning för att betjäna Er bättre. Nu kan vi erbjuda ett fullständigt båthus med service på både motor och båt samt förvaring av båtar.

Inte billigaste men förmånlig

Om Ni är ute efter den billigaste servicen har Ni tyvärr kommit fel -uppskattar Ni däremot problemfri och trygg båtsäsong har Ni hittat rätt. Vårt mål är att erbjuda kunden trygg och smidig service oberoende om det gäller reparationer, årsservice, 10 h service eller vinterförvaring. Vårt serviceprogram är omfattande och uppbyggt enligt motortillverkarnas servicerekommendationer. Detta innebär att en hel massa olika saker kontrolleras och granskas under servicen. Att endast byta stift och drevolja är ingen service eftersom tiotals saker då blir ogjorda och vi vill inte syssla med "valohoito". Dagens motorer är byggda för regelbunden service en gång per år eller var 100 h, det som först faller in. Att göra ett noggrant och ansvarsfullt jobb tar tid och tyvärr kostar tid pengar. Vi försöker hålla kostnaderna på saklig nivå genom lägre timdebitering än Helsingforsregionen. Det har visat sig att våra priser tål jämförelse. Vi använder oss av original delar så långt det är möjligt för att ge maximal säkerhet, om inte kunden önskar annat. En bra servad motor ger många problemfria somrar så man undviker dyra reparationer och får dessutom ett bättre andrahandsvärde vid försäljning. Därför blir det inte för stunden billigast att noggrant serva motorn, men i längden oftast förmånligast. Genom att noggrant serva på hösten kan Ni använda båten för det Ni skaffat den till- att åka och njuta av sommaren och inte ha båten i sommarens långa reparationsköer. Om Ni uppskattar vår filosofi är Ni hjärtligt välkommna till Pellinge Maskinservice Ab.
På grund av att många kunder uppskatter ordentlig service är vi tyvärr ganska fullbokade, så vi beklagar att det ibland är långa köer på reparationssidan. När det gäller regelbundna motorservicar har vi varje vecka inbokade tider för att snabbt betjäna dessa. Men vi lovar att försöka hjälpa alla om det bara finns möjlihget, men inte heller vi kan jobba dygnet runt.  

Jamppa och Frese

 

Copyright © Frese Gustafson / Pellinge Maskinservice Ab & Båtservice F.Gustafon 2009